среда, 14. март 2012.

Dedini brkovi



Na Coolinarci sam pronasla ovaj recept i svima nam se dopao. 



Korica:

100ml mlakog mleka 
1/2 kocke svezeg kvasca 
400gr ostrog brasna 
180gr margarina 
4 zumanca
5 kasika secera
3 kasike kisele pavlake

Fil:

4 belanca
150gr secera
200gr mlevenih oraha

Glazura:
100gr cokolade
5 kasika ulja

i jos potrebno:

pekmeza za premazivanje 
100gr -150gr mlevenih oraha za posipanje



Mleko i kvasac razmutiti i ostaviti da nadodje. Zatim penasto umutite margarin i secer. U to dodajte zumanca i pavlaku. Kada ste sve to umutili pomesajte smesu sa nadoslim kvascem i brasnom. Zamesite testo. (Mozete narendati malo korice od narandze ) Jufku podelite na cetiri dela. Od svakog dela razvucite koricu velicine 35x25. Koru premazite dzemom po zelji. Ja sam premazala dzemom od dunja. Preko pospite mlevene orahe i oba kraja urolajte prema sredini, ali tako da se rolati ne dodiruju. Ostavite 2-3 cm razmak izmedju rolata. Rolate redjajte na pek papir u veliki pleh od elektricnog sporeta. Kada ste zavrsili sa motanjem sva cetiri dela, penasto umutiti belanac i secer pa u to lagano umesajte mlevene orahe. Taj fil premazite u onaj razmak sto ste ostavljali. Pustite da malo odmori i onda pecite u zagrejanoj rerni. 

Kada je kolac ispecen ostavite ga da se ohladi. Ohladjen kolac premazite glazurom od cokolade i ulja.

  




Napomena:

Ja sam korice razvijala izmedju dva lista pek papira, radi kasnije, lakseg rolanja i prenosenja do pleha.

Нема коментара: