четвртак, 31. мај 2012.

Musaka od pohovanih tikvica




Prvo tikvice ispohujte po ovom receptu s`tim da u polovinu smese dodate 2 kašike sitno seckanog peršuna.

Za fil potrebno:

10 manjin šampinjona
glavica luka
300 gr mlevenog mesa
so
vegeta
biber

Za preliv potrebno:

1 čaša jogurta
3 jaja
malo soli

Upržite  glavicu luka, 10 manjih šampinjona. U to dodati 300 gr mlevenog mesa i upržiti sve zajedno. Posoliti i začiniti vegetom i biberom.

U podmazanu posudu gde će se musaka peći, redjati: red tikvica bez peršuna pa red fila, tikvice sa peršunom, pa fil. Zadnje neka bude sloj od tikvica.

Izmešati jogurt i jaja i preliti preko musake. Odozgo možete posuti  susamom ako volite, a ako ne, možete i izostaviti. Musaku zapeći na 200 stepeni.

Podjednako je dobra i vruća i hladna.

Prijatno!!!



Нема коментара: