среда, 11. јул 2012.

Tikvenjak



1 kg tikvica
1/2 kg kora za gibanicu
2 čaše od jogurta šećera
2 čaše od jogurta griza
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo.
na vrh noža soli
1 kašičicu cimeta

Za posipanje:

šećer u prahu
1 vanilin šećer

Tikvice oljuštiti, narendati i posoliti. Sve pomešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Kada su tikvice pustile vodu, ocediti ih i dodati šećer, griz, brašno, cimet i prašak za pecivo.

Uzimati po tri kore. Prvu i drugu koru poprskati uljem, a na treću koru ravnomerno raspodeliti fil. Uviti kore u rolat i redjati ih u pleh od električnog šporeta na papir za pečenje. Pitu peći na 200 stepeni. Kad je pečena, pleh izvadite iz rerne i porijte vlažnom krpom. Ostavite pitu da se ohladi. Ohladjenu pitu isći na parčad i posuti šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin šećer.









4 коментара:

slatka radionica је рекао...

Na sličan način je i moja baka spremala pite. Od nje sam pokupila mustru. Jedino što nije koristila prašak za pecivo. Kako on utiče na pitu.
Vrujem da je ekstra ukusna i probam čim kupim kore :-)

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala mila <3

Prašak za pecivo mu ne dozvoljava da bude gletava, već je rastrese i podigne.

slatka radionica је рекао...

Isprobano i smazano ;-)

Začarana kuhinjica је рекао...

Drago mi je da vam se dopala :*