уторак, 5. фебруар 2013.

Vanilice

Ovo su fantastične Minjine vanilice, izmenila sam ih minimalno, ali su i dalje ostale odličnog ukusa.





250 gr masti
8 kašika šećera
2 jaja
500 gr brašna
vanilin šećer
narendana limunova korica

Još je potrebno:

džem od kajsija ili šipka, šljiva...

Penasto umutiti mast sa 5 kašika šećera, dodati 1 celo jaje i 1 žumance. Nastaviti mućenje. Kada se šećer otopio usled mućenja dodajte brašno, vanilin šećer i narendanu limunovu koricu. Dobićete fino testo. Dobijeno testo podelite na dva dela, uvijte ih u streč foliju i ostavite u fižider na pola sata.
Ohladjeno testo rastanjite izmedju dva pek papira debljine 5mm. Modlicom ili manjom rakijskom čašom vadite kružiće i redjajte ih na pleh na kome ste postavili pek papir.
Jedno preostalo belance penasto umutiti sa 3 kašike šećera. Dobijeni sneg od belanaca sipajte u dresir kesu i na svaki kružić koji ste naredjali na pek papir nanesite po malo umućenog šauma.

Vanilice pecite na 200 -220 stepeni u zavisnosti od jačine vaše rerne i vodite računa da vanilice ostanu što svetlije.

Dobijene kolačiće spajajte dva po dva džemom po vašem izboru.


Prijatno!!!


2 коментара:

Mimi је рекао...

Bas mi se dopada ovaj šaum na njima. Divne su...

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala :)