петак, 29. мај 2015.

Rum kasato oblanda




Potrebno je:
  • 2 jaja
  • 125 gr margarina
  • 250 gr šećera
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika ekstrata ruma
  • 1 vanilin šećer

  • mala oblanda


Penasto umutiti belanca, zatim postepeno dodavati šećer i vanilu. U čvrst šam od belanaca dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.
Na ringlu staviti šerpicu i stavite margarin da počne da se rastapa. Odmah dodajte umućena jaja i šećer. Čim se margarin rastopi sklonite šerpicu i dodajte rum i mleveni keks u koji ste umešali kakao. Sve lepo izmešajte kašikom i odmah filujte oblandu. Nafilovanu oblandu pritisnite nečim težim kako bi se lepo spojili svi listovi oblande. Kada se ohladi i stegne, secite na štanglice i uživajte u ukusu i aromi.

Prijatno!













Нема коментара: